Gefermenteerde groenten met de smaak van vandaag

Fermenteren is weer helemaal terug. En dat is logisch, want door fermentatie worden textuur, kleur en vooral smaak langer behouden. In het proces ontstaat umami en dat zorgt voor een uniek en rijk smaakprofiel. Dit heeft Verstegen geïnspireerd om fermenteren te perfectioneren. En makkelijker werkbaar te maken. Met als resultaat: ‘LegHumes’, een serie gefermenteerde groenten en sauzen met nieuwe, frisse en pure smaken. Smaken die je professionele hart sneller zullen laten kloppen.

Verrassende varianten

Kies uit vier verrassende groentevarianten of gefermenteerd mosterdzaad. Stuk voor stuk breed toepasbaar, voor talloze nieuwe, gezonde mogelijkheden. Zo is er, door slim gebruik te maken van Ediks milde azijnen en specerijen, minder zout nodig. Bovendien zorgt het fermentatie proces voor minder verspilling van voedsel, mede door gebruik te maken van reststromen groenten. LegHumes geeft het eten van groenten een nieuwe dimensie: gefermenteerde groenten met de smaak van vandaag.

Voordelen van LegHumes

De LegHumes zijn gezonde producten, omdat ze veel antioxidanten bevatten, goed zijn voor de darmflora en heeft een positief effect op verbeterde spijsvertering. Ondanks het feit dat het rauwe groenten zijn, zijn de gefermenteerde groenten voedselveilig met een houdbaarheidsdatum van 4 maanden bij gekoelde opslag (max 7°C). Door het unieke fermentatieproces is behoud van smaak, kleur en structuur gegarandeerd.

De gefermenteerde groenten zijn op trendy én traditionele wijze breed toepasbaar, denk hierbij aan: rauwe verwerking, wokken, grillen/BBQ, stomen, bakken en pureren. Oftewel je kunt ze zowel warm als koud gebruiken in je bereiding.

Leghumes sauzen en groenten